Juha Vanhanen: Varsinais-Suomen kokoomukselle täyspotti Lappeenrannasta

15.6.
Sisäministeri Petteri Orpo valittiin selvällä enemmistöllä puolueen uudeksi puheenjohtajaksi, ja Varsinais-Suomen kokoomus sai järjestettäväkseen seuraavan kokoomuksen puoluekokouksen vuodelle 2018 Turkuun. Näillä tavoitteilla lähdettiin kokoukseen, ja molemissa onnistuttiin.
Kiitos koko kokoomuksen jäsenistölle hyvistä päätöksistä, ja erityisen suuri kiitos Lappeenrannalle onnistuneesta kokouksesta!

Varsinais-Suomen kokoomukselle nämä voitot tarkoittavat jatkossa kovaa työtä. Meidän on osoitettava omalla esimerkillämme olevamme saamamme luottamuksen arvoisia, ja annettava kaikki tuki Petterille hänen uudessa tehtävässään.

Haastan jokaisen miettimään luottamuksen merkitystä omassa toiminnassaan. Mielestäni on erityisen tärkeää miettiä, miten voimmme omalla toiminnallamme rakentaa luottamusta. Mikä on luottamuksen taso tällä hetkellä yhdistyksissä, valtuustoissa, hallituksissa ja piirissä, joissa toimimme? Miten luottamusta on mahdollista parantaa? Meidän on nyt löydettävä tavat paremman luottamuksen rakentamiseen kokoomuksen omassa toiminnassa. Tekojemme kautta meidän on kyettävä myös lisäämään kaikkien suomalaisten luottamusta sekä meihin, että tulevaisuuteen. Tämän tehtävän olemme nyt saaneet.

Tulevat kuntavaalit ovat nyt ensimmäinen näytön paikka. Varsinais-Suomen kokoomuksen piirin ja yhdistysten vaaliohjelmatyöryhmät ovat pohtivat jo tulevaisuuden haasteita ja niihin vastauksia tulevien vaalien teemoilla. Meidän tehtävämme on linjata, millainen on tulevaisuuden kunta sote-uudistuksen jälkeen. Tarvitsemmekin nyt sinun mielipidettäsi siitä, mitä arjen asioita pitää muuttaa.

Petteri oli valinnut puheenjohtajavalintansa yhteydessä soitettavaksi musiikiksi erittäin hyvän Elastisen Eteen ja ylös -kappaleen. Sanat kuvaavat mielestäni hyvin kokoomuksen tämän hetkistä tilannetta ja tarvetta uudistua. Katse siis eteen ja suupielet ylöspäin, teemme vastoinkäymisistä voimaa.

Rakennetaan luottamusta, ja toimitaan jatkossa yhteisenä joukkueena.

Hyvää kesää!

Juha Vanhanen
Kirjoittaja on Varsinais-Suomen kokoomuksen varapuheenjohtaja

Kategoriat: Varsinais-Suomen Kokoomuksen blogi

Vastaa