Varsinaissuomalaisella sisulla voittoon 

Mahtavaa olemme maakunnan suurin puolue. Tämän päivän Turun Sanomien gallup ennustaa kokoomukselle Varsinais-Suomessa ykköspuolueen paikkaa 20,7 prosentin kannatusta. Viime eduskuntavaaleissa saimme 18,9 prosentin kannatuksen. Kolme suurinta ovat tutkimuksen mukaan lähellä toisiaan.

Viides paikka ei kuitenkaan tulisi meille. Gallupin mukaan vaalipiirin viimeinen kansanedustajan paikka 17. olisi menossa lisäpaikkana SDP:lle, ja että viivan alla oleva seuraava paikka 18. olisi Kokoomuksen. Tehdään töitä, ja viides paikka meille todeksi. Tämän gallupin keskeinen tehtävä on saada meidät kokoomuslaiset tekemään enemmän vaalituloksen eteen.

– Jokainen ehdokkaamme tekee kampanjaa erittäin sitoutuneesti suurella sydämellä ja meille TS-gallup toimii varmasti hyvänä kirittäjänä seuraaville 16 päivälle.

TS gallupin tiedonkeruu toteutettiin internet-paneelin ja puhelinhaastatteluiden yhdistelmänä.

– Mielestäni internet-paneeli ei ole asiaankuuluva menetelmä, puhelinhaastattelu on. Julkisuudessa on viimevuosina käyty keskusteluja internet-paneelien laadusta ja luotettavuudesta. Pitää tiedostaa, että internet-paneelin vastanneet edustavat internetin viikkokäyttäjiä ei kaikkia maakunnan asukkaita.

Ääniä annetaan puolet ennakkoon ja puolet vaalipäivänä. Ehdokastaan etsivät liikkuvat nyt ja uusia äänestäjiä on jälleen tullut useita tuhansia. Kaiken kaikkiaan puhuttelemme nyt noin 399 000 äänioikeutettua vaalipiirissämme.

Vaalivoitto tehdään puhumalla. Meidän viestimme on selkeä: Suomen suunnan on muututtava. Me olemme ainoa puolue, jolla on selkeät ratkaisut, siinä missä muut osoittelevat meitä ja toteavat “mutta kun kokoomus”.

– Suhtaudun erittäin luottavaisesti siihen, että kokoomus on Varsinais-Suomessa suurin puolue, viidellä kansanedustajalla. Vaaleissa äänestetään ehdokasta ja Kokoomuksella on Varsinais-Suomen vaalipiirissä objektiivisesti arvioiden selvästi paras ehdokaslista.

Vastaava gallup TS:n toimesta tehtiin Varsinais-Suomessa myös eduskuntavaalien 2015 ja 2019 alla. Molemmilla kertaa gallupit ennustivat Kokoomukselle Varsinais-Suomessa heikompaa kannatusta kuin vaalitulos oli.

– Varsinais-Suomella menee hyvin – olemme koko maan taloudellinen veturi. Kokoomus on kantanut vastuuta valtakunnallisesti ja maakunnallisesti. Olemme Kokoomuksen kannatuksen kantamaata, syvää ydintä. Tulokset puhuvat puolestaan.

 

Juha Rantasaari

toiminnanjohtaja

Varsinais-Suomen Kokoomus

Kategoriat: Uutiset