Ilkka Kanerva maakuntahallituksen johtoon

Varsinais-Suomen Kokoomus on tehnyt luottamushenkilövalintojaan maakuntahallituksen osalta.

Turkulaista pitkän linjan kansanedustajaa, ministeri Ilkka Kanervaa esitetään jatkamaan maakuntahallituksen johdossa. Kanervan lisäksi maakuntahallitukseen esitetään Alvar Euroa Turusta, Juhani Nummentaloa Salosta, Anne-Mari Virolaista Kaarinasta sekä Laura Kontua Uudestakaupungista.

 

”Uudistusten kourissa maakunnan edunvalvonnan terävyyden on oltava kunnossa. Toimivat liikenneyhteydet sekä maakunnan työllisyys ja elinvoima ovat asioita, joita täytyy parantaa, tukea ja vahvistaa Ukista Saloon. Tähän vastaa myös juuri valmistelussa oleva ja päätöksentekoon tuleva maakuntastrategia, jonka merkitys koko maakunnalle on suuri.” Kanerva linjaa.

 

Toisen kauden turkulaisvaltuutettu, ja maakuntahallitukseen ensikertalaisena nouseva Alvar Euro kuvaa ajatuksiaan tulevasta kaudesta: ”Maakuntaa muovaavien päätösten kanssa olemme ratkaisujen äärellä. Maan hallituksen on laitettava tunnin junaan vauhtia, ja samalla osoitettava, että tärkeitä seutuja tässä maassa eivät ole vain hallituspohjan mukaiset Tampere, rannikkokaupungit sekä maaseudun pienenevät kunnat. Varsinais-Suomi ansaitsisi enemmän.”

 

Varsinais-Suomen Kokoomus päätti myös aiemmin esityksistään Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitukseen. Hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa Ville Valkonen Turusta, ja hallituksen muiksi jäseniksi ovat nousemassa Juha Haapakoski Naantalista, Marjatta Hyttinen Salosta sekä Kaija Hartiala Turusta.

Kategoriat: Uutiset