Varsinais-suomalaiset kokoomuspäättäjät: Vt 8:n Laitilan kohdan risteysjärjestelyt saatava toteutettua

Valtatie 8:n kohdan Laitila liittymä on pian toteutusvalmis, mutta rahoja hankkeen toteuttamiselle ei ole toistaiseksi budjetoitu. Hankkeen läpivieminen on tärkeä asia koko seudulle, sillä Laitilan liittymä on merkittävä pullonkaula niin työmatkaliikenteelle, kuin alati lisääntyvälle raskaalle liikenteelle.

 

– Kasitien Laitilan kohdan parannusten suhteen kyse on enää poliittisesta tahdosta. Valmius aloittaa työt on muutoin olemassa. Tekemisen paikka asiassa on erityisesti varsinaissuomalaisilla ministereillä. Katseet kääntyvät ennen kaikkea Keskustan puheenjohtaja, ministeri Saarikon suuntaan, toteaa Varsinais-Suomen maakuntahallituksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva.

 

Laitilan kohdan risteysjärjestelyt ovat keskeisiä lisäämään Laitilan kehitystä, jalankulkijoiden sekä kevyen liikenteen turvallisuutta sekä liikenteen sujuvuutta ja ennakoitavuutta.

 

– Laitilan kehitystä voitaisiin vauhdittaa helposti yksinkertaisesti antamalla toteutukselle rahoitus. Valtiovallan tulisi nyt terästäytyä asiassa! Jatkaa Varsinais-Suomen Kokoomuksen varapuheenjohtaja Juhani Nummentalo.

 

Hankkeella on myös maakunnalliset ulottuvuutensa, sillä Turun ja Porin välinen tie on Varsinais-Suomen ja Satakunnan välillä pääväylä, jota pitkin kuljetaan päivittäin tuhansia kertoja. Varsinais-Suomen terästäytymistä pidetään olennaisena erityisesti Satakunnan puolella.

 

– Yhteistyö Satakunnan kanssa on Vt8 parannustöiden vaatimusten suhteen ollut perinteisesti hyvää. Nyt näyttää siltä, että naapurimaakuntamme on tuloksellisen tekemisen suhteen monta mailia edellä. Satakunnan puolelta on jopa ihmetelty Varsinais-Suomen vähäistä sitoutumista hankkeen edistämiseen. Tässä meidän on kirittävä, toteaa Varsinais-Suomen Kokoomuksen puheenjohtaja Ville Valkonen.

Kategoriat: Uutiset