Varsinais-Suomen Kokoomus: VR:n lopetettava junakaluston romuttaminen, lähijunaliikenne aloitettava

Varsinais-Suomen Kokoomus on etäpiirikokouksessaan valinnut Ville Valkosen jatkamaan piirin puheenjohtajana. Varapuheenjohtajiksi valittiin Juhani Nummentalo Salosta sekä Pauliina Tuusa Kokoomusnuorista. Piirihallitukseen valittiin Iina Antinluoma Kokoomusnaisista, Kari Friman Kaarinasta, Sini Häkkinen Turusta, Tanja Parkko Raisiosta, Anna-Leena Yli-Jama Salosta, Ilona Ääritalo Kustavista, Hulya Kytö Turusta, Teemu Levomäki Naantalista ja Joonas Rantala Pöytyältä. Varalle valittiin Sadri Beqiri Turusta, Mohanjith Sudirikku Hannadige, Kemiönsaaresta, Sami Tuominen Turusta, Turo Vuorenhela Ruskolta, Heikki Peltola Laitilasta, Sanni Kiviniemi Loimaalta, Kirsi Siira Maskusta ja Elina Suonio-Peltosalo Salosta.

Piiri on käsitellyt ajankohtaisia poliittisia asioita. Piirihallituksen kannanotossa Varsinais-Suomen Kokoomus vaatii, että VR lopettaa junakaluston romuttamisen välittömästi. Kokoomus näkee, että lähijunaliikenne olisi ympäristöystävällinen, tehokas ja hyvä liikkumisen muoto kokeiltavaksi Varsinais-Suomessa.

”Lähijunakokeilun tarve on Varsinais-Suomessa ilmeinen ja se pitää aloittaa. Lähijunat helpottaisivat monien varsinaissuomalaisten arkea, lisäisivät maakuntamme elinvoimaa ja helpottaisivat yritysten työvoiman saantia. On käsittämätöntä, että VR omalla toiminnallaan heikentää sen toteutumisen edellytyksiä. Liikennekelpoisen kaluston romuttaminen on lopetettava välittömästi,” Valkonen linjaa.

Kokoomus on tällä hetkellä Varsinais-Suomen suurin kuntapuolue ja puolustaa paikkaansa ensi kevään kuntavaaleissa. Piirikokouksessa nostatettiin henkeä.

”Ensi vuosi on piirillemme todella tärkeä. Keväällä käydään kuntavaalit ja lisäksi piirimme täyttää sata vuotta. Kokoomus on pitkään ollut Varsinais-Suomen johtavia poliittisia voimia ja pitänyt maakunnan puolta. Kokoomus oli keskeinen esimerkiksi Turku–Helsinki-moottoritien rakentamisessa sekä telakan pelastamisessa. Olemme kasvattaneet monta ministeriä ja puolueen puheenjohtajaa – ja yhden presidentinkin. Juhlimme 100-vuotista taivalta koko ensi vuoden ajan – katse tiukasti tulevaisuudessa,” Valkonen toteaa.

 

 

Kategoriat: Uutiset