Voisiko Kurjenrahkan rahoituksen turvata vapaaehtoisin lahjoituksin?

Turun Sanomat, Aamuset ja Vakka-Suomen Sanomat uutisoivat Kokoomuksen aloitteesta retkeilijöiden vapaaehtoisten lahjoitusten mahdollistamiseksi Kurjenrahkan kansallispuistolle. Aloitteessa ehdotetaan, että vastaisuudessa retkeilijät voisivat osallistua puiston ylläpitoon pienin vapaaehtoisin lahjoituksin, esimerkiksi MobilePay -sovelluksen kautta. MobilePay on älypuhelinsovellus, jolla pienten rahasummien siirto käy vaivattomasti.

Kurjenrahkan rahoitus ei ole viime vuosina riittänyt puiston ylläpitoon ja tämän johdosta osa reiteistä on jouduttu sulkemaan. Retkeilijöiden vapaaehtoisista lahjoituksista voisi aloitteen mukaan kertyä merkittävä lisäpanostus, vaikka yksittäiset lahjoitussummat olisivatkin pieniä. Täten voitaisiin vastaisuudessa välttää puiston rappeutuminen.

Hanke on seuraavaksi siirtymässä neuvotteluun Varsinais-Suomen liiton ja metsähallituksen välille.

Kategoriat: Uutiset