Kokoomuksen Rantasaari ei usko TS-gallupin kannatuslukujen toteutuvan

Varsinais-Suomen Kokoomuksen toiminnanjohtaja Juha Rantasaari ei usko Turun Sanomien 5.4. julkaiseman TS-gallupin tulosten realisoituvan.

Gallup ennustaa kokoomukselle Varsinais-Suomessa 16,5 prosentin kannatusta. Pudotus olisi merkittävä, sillä viime eduskuntavaaleissa Kokoomus sai 21 prosentin kannatuksen. Tutkimuksen virhemarginaali on kokoomuksen osalta 2,4.

– Suhtaudun erittäin luottavaisesti siihen, että kokoomus jatkaa Varsinais-Suomessa suurimpana puolueena ja vähintään neljä kansanedustajaa saa mandaatin jatkaa työtä maakuntamme eteen eduskunnassa. Vaaleissa äänestetään ehdokasta ja Kokoomuksella on Varsinais-Suomessa maakunnan objektiivisesti arvioiden selvästi paras ehdokaslista. TS:n gallupissa on mitattu puolueen kannatusta, mutta siinä ei ole painotettu eikä analysoitu ehdokaslistojen laatua, Rantasaari sanoo.

– Jokainen ehdokkaamme tekee kampanjaa erittäin sitoutuneesti ja meille muille gallup-ennuste toimii varmasti hyvänä motivaattorina vaalien loppukirityöhön.

Piirin tekemien äänimäärälaskelmien mukaan kokoomukselle on tulossa Varsinais-Suomessa istuvien kansanedustajien johdolla vähintään sama äänimäärä, kuin vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.

Vastaava gallup-tutkimus tehtiin Varsinais-Suomessa myös eduskuntavaalien 2015 alla. Tällöin TS-gallup ennusti Kokoomukselle Varsinais-Suomessa 19,4 prosentin kannatusta ja niin ikään mahdollista pudotusta kolmeen kansanedustajaan. Vaalitulos oli kuitenkin Kokoomuksen osalta selvästi parempi. 

Gallupeja paremmasta tuloksesta vuonna 2015 voidaan Rantasaaren mukaan kiittää erityisesti maakunnassa tehtyä kovaa ehdokkaiden jalkatyötä ja loppukiriä sekä näkyvää puoluejohdon kampanjointia. Kokoomus kampanjoi puheenjohtaja Petteri Orpon johdolla näkyvästi Varsinais-Suomessa sekä tulevana viikonloppuna että vaalipäivän alla 13. huhtikuuta.

– Varsinais-Suomella menee hyvin – olemme koko maan taloudellinen veturi. Kokoomus on kantanut vastuuta valtakunnallisesti ja maakunnallisesti. Tulokset puhuvat puolestaan, Rantasaari toteaa.

– Kuluneen hallituskauden tuloksena velkaantuminen on taittunut ja työllisyysaste noussut. Varsinais-Suomessa tulevaisuuden näkymät ovat olennaisesti paremmat kuin neljä vuotta sitten. Olen vakuuttunut, että tämä näkyy myös vaalipäivänä. 

Perjantain TS-gallupissa puoluekantansa kertoi 890 henkeä eli vain 59 prosenttia vastaajista.

– Varsinais-Suomen vaalipiirissä on 394636 äänioikeutettua ja epäröijiä on paljon. Tiedän, että kokoomukselle löytyy merkittävä kannatus tuosta joukosta. Tulemme viimeisen viikon aikana paiskimaan hartiavoimin töitä, jotta kokoomus saa jatkaa tuloksellista työtä Varsinais-Suomen menestyksen eteen, Juha Rantasaari sanoo. 

Ajatuspaja Toivon mukaan niin kutsutun punavihreän blokin (SDP, Vihreät ja vasemmistoliitto) kannatus ei ole koskaan realisoitunut Varsinais-Suomessa tavalla (25 000 äänen lisäys), jota TS-gallup nyt ennustaa. Vastaavasti keskustaoikeiston kannatus ei 2000-luvulla ole koskaan ollut gallupin ennustaman tuloksen kaltaisella tasolla (kannatuksen laskua noin 28 000 ääntä).

– On vaikea uskoa, että näin dramaattiset kannatussiirtymät realisoituvat, Rantasaari pohtii.

Kategoriat: Uutiset