Palkittu opettaja Maarit Korhonen Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi

Varsinais-Suomen Kokoomus on nimennyt eduskuntavaaliehdokkaakseen kasvatustieteiden maisteri Maarit Korhosen.

Maarit Korhonen, 57, kouluttaa työkseen opettajia koulun muutoksesta ja uudesta opetussuunnitelmasta. Korhonen on toiminut opettajana Turussa 30 vuoden ajan. Vuonna 2016 Korhonen valittiin Vuoden Luokanopettajaksi.

Opettaja- ja koulutustyön rinnalla Korhonen on ahkera kirjailija ja kolumnisti, jonka tekstit usein käsittelevät kouluasioita rohkealla otteella. Korhosen tuotantoon kuuluvat pamfletit Koulun vika? (2012), Herää, koulu! (2014) ja Kun koulu ei tajua (2016).

Korhonen valittiin vuonna 2016 Vuoden Luokanopettajaksi, huomionosoituksena Korhosen rohkeudesta nostaa kouluasioita esille omalla nimellään.

Ehdokkaana sydäntäni lähellä on erityisesti opetus- ja kasvatustyö, jotka ovat suuressa murroksessa tällä hetkellä, toteaa Korhonen.

Korhonen toimii myös aktiivisesti Nuorten Naisten Kristillisessä yhdistyksessä, aina Turun paikallisyhdistyksestä maailmanliiton hallitukseen asti. Lisäksi Korhonen on ollut jäsenenä Sitran Uusi koulutus-foorumissa vuonna 2014-2015 ja Opetushallituksen Uusi peruskoulu-työryhmässä 2016-2018.

Kokoomus on Korhosen myötä nimennyt Varsinais-Suomesta täydet 17 ehdokasta huhtikuussa pidettäviin eduskuntavaaleihin. Vaaleissa Kokoomus tavoittelee viittä kansanedustajaa.

Kategoriat: Uutiset