Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri panostaa tutkimukseen

Vuonna 2019 korotetaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin omaa tutkimusrahoitusta 1,1 miljoonalla eurolla. Summasta varataan 0,6 miljoonaa euroa kliinisen tietopalvelun vakinaistamiseen ja muuhun tutkimukseen ja kehitykseen 0,5 miljoonaa euroa. Sairaanhoitopiirin valtuusto hyväksyi tulevan vuoden talousarvion kokouksessaan tiistaina.

Tutkimuksen tulokset välittyvät hoitoihin nopeammin, kun tutkimusta tehdään samassa paikassa kuin hoitotyötä. Tutkimusmyönteinen ympäristö houkuttelee myös parhaita osaajia, toteaa Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja, laitilalainen Virve Aho.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tutkimusrahoitus vuonna 2018 oli noin 10 miljoonaa euroa. Rahoitus koostuu muun muassa kuntien palvelumaksujen kautta maksamasta osuudesta, valtion erityisvastuuosuudesta ja muiden rahoittajien, kuten EU:n, Suomen akatemian ja yritysten osuudesta. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tutkimusrahoitus on kuitenkin väkilukuun suhteutetussa vertailussa alhaisempi kuin esimerkiksi HUS:n tutkimusrahoitus.

Tutkimus on elinkeinopolitiikkaa, joka houkuttelee kaikkein korkeimman lisäarvon tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa. Varsinais-Suomessa onkin vahva lääketeollisuuden keskittymä, jonka edelleen kehittämiseen koko alueen kannattaa panostaa, toteaa sairaanhoitopiirin hallituksen varapuheenjohtaja, Turun kaupunginvaltuutettu Ville Valkonen.

Kokoomuksen valtuustoryhmä teki aloitteen tutkimusmäärärahojen korottamisesta huhtikuussa 2018. Nosto rahoitetaan täysimääräisesti kunnille neutraalisti.

Kategoriat: Uutiset

Vastaa