Elinvoima maakuntauudistuksen kärkeen

Maakuntauudistuksessa on kyse sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen lisäksi työllisyyden parantamisesta ja yrittäjien paremmasta palvelusta. Uudistus paitsi vähentää merkittävästi byrokratiaa kokoamalla valtion aluehallinnon, maakunnan ja kuntaliittymien sadat toimielimet yhtenäiseksi hallinnoksi, lisää myös lähidemokratiaa: ensimmäistä kertaa maakunta päättää itse demokraattisesti kasvupalveluidensa järjestämisestä.

”Varsinais-Suomessa eletään voimakkaan kasvun aikaa. Etenkin kasvupalveluihin tulisi kiinnittää täällä enemmän huomiota uudistusta valmisteltaessa. Uudessa maakunnassa yritys- ja työllisyyspalveluille tulee taata riittävät resurssit, jotta ihmiset pääsevät töihin ja yritykset saavat tarvitsemaansa osaamista”, sanoo Varsinais-Suomen Kokoomuksen puheenjohtaja Juha Vanhanen.

Turun telakan ja Uudenkaupungin autotehtaan menestys ovat erinomaisia asioita. Kasvua pitää kuitenkin edistää laajemmin ja myös pienemmissä yrityksissä. Tässä maakunta voi auttaa tukemalla yritysten syntymistä ja pärjäämistä. Joustavat palvelut, neuvonta ja opastus auttaisivat yrityksiä etenkin kriittisessä alkuvaiheessa. Lisäksi yhteistyötä oppilaitosten ja yritysten välillä pitäisi syventää entisestään, jotta osaaminen saadaan käyttöön ja opiskelijat kehittämään työelämätaitojaan.

Lisätietoja:
Juha Vanhanen
Varsinais-Suomen Kokoomus ry:n puheenjohtaja
juha.vanhanen@dnainternet.net
0500329608

Kategoriat: Uutiset

Vastaa