Perhevapaauudistus tarvitaan vielä tällä vaalikaudella

Kannanotto 28.2.2018
Varsinais-Suomen Kokoomus katsoo, että perhevapaiden tasapuolisempi jako tulisi toteuttaa jo tällä vaalikaudella. Uudistuksen uudelleen käsittely vielä syksyn budjettiriihessä on ollut esillä sisäministeri Kai Mykkäsen esityksestä.

”Suomessa äitien työllisyys on merkittävästi muita pohjoismaita matalampi. Perhevapaauudistuksen tavoitteena on parantaa naisten työllisyyttä ja vaikuttaa tätä kautta positiivisesti naisten ansio- ja urakehitykseen sekä elintasoon aina eläkkeisiin asti”, sanoo Varsinais-Suomen Kokoomuksen puheenjohtaja Juha Vanhanen.

Tavoitteena on tasapuolisempi perhevapaamalli, joka ei erityisesti ohjaa kumpaakaan sukupuolta töihin tai kotiin.

Kotihoidon tukea tulee myös samalla uudistaa. ”Esimerkiksi kotihoidon tuen keston lyhentäminen korottamalla samanaikaisesti sen määrää ei olisi leikkaus vaan todellisuudessa parannus perheille”, toteaa Varsinais-Suomen Kokoomusnaisten puheenjohtaja Malla Rannikko-Laine.

Varsinais-Suomen Kokoomus haluaa perhevapauudistuksen tuovan myös joustoa perhevapaiden käyttöön ja vanhemmille mahdollisuuden osa-aikaiseen työskentelyyn.

On myös huomattava, ettei uudistus vaikuta vain tämän hetken perhevapaisiin. Sillä on mahdollista poistaa yhteiskunnallinen vääristymä ja pikkuhiljaa tasapuolistaa naisen ja miehen välinen asema työmarkkinoilla.

Lisätiedot:

Juha Vanhanen
Varsinais-Suomen Kokoomuksen puheenjohtaja
0500 329608

Malla Rannikko-Laine
Varsinais-Suomen Kokoomusnaisten puheenjohtaja
040 7213429

Kategoriat: Uutiset

Vastaa