Petteri Orpo.

Petteri Orpo nimitettiin sisäministeriksi

Suomi on saanut uuden hallituksen.

Tasavallan presidentti nimitti perjantaina 29. toukokuuta Suomeen maan 74. hallituksen. Samalla presidentti vapautti valtioneuvoston jäsenyydestä Alexander Stubbin hallituksen ministerit. Pääministeri Juha Sipilän johtamassa hallituksessa on yhteensä 14 ministeriä. Keskustalla on hallituksessa kuusi ministeriä, perussuomalaisilla ja kokoomuksella on kummallakin neljä ministeriä.

Sipilän hallituksen sisäministeriksi nimitettiin turkulainen kolmannen kauden kansanedustaja Petteri Orpo. Hänen vastuulleen kuuluvat muun muassa hallinto- ja kehittämis-, poliisi-, pelastus-, rajavartio- ja maahanmuuttoasiat.

Orpo on 45-vuotias valtiotieteiden maisteri. Hän toimi päättyneen vaalikauden Stubbin hallituksen maa- ja metsätalousministerinä. Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb kuvasi Orpoa sisäministerivalinnan yhteydessä ”yleispolitiikan ykköstykiksi”. Ennen kansanedustajan uraansa Orpo on toiminut muun muassa Varsinais-Suomen kokoomuksen toiminnanjohtajana, ministerin erityisavustajana sekä Kokoomuksen apulaispuoluesihteerinä ja eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

Juha Sipilän hallitus:

Pääministeri Juha Sipilä (kesk)

Pääministerin sijainen, ulkoasiainministeri Timo Soini (ps)

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok)

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps)

Sisäministeri Petteri Orpo (kok)

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps)

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok)

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk)

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok)

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk)

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk)

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk)

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps)

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk)

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset

Vastaa