Piiritoimistolla jännitettiin ennakkoäänten tulosta sunnuntaina 19.4.

Kokoomus iloitsee suurimman puolueen asemasta Varsinais-Suomessa

Kokoomus on säilyttänyt sunnuntain eduskuntavaaleissa suurimman puolueen asemansa Varsinais-Suomessa.

Piirin toiminnanjohtaja Juha Rantasaari pitää tulosta erinomaisena.

Kokoomus säilytti Varsinais-Suomessa neljä kansanedustajan paikkaansa. Läpi menivät istuvat kansanedustajat Petteri Orpo Turusta, Ilkka Kanerva Turusta ja Anne-Mari Virolainen Liedosta. Uutena eduskuntaan nousee 28-vuotias turkulainen Saara-Sofia Sirén.

– Vastoin lähes kaikkia ennakko-odotuksia Varsinais-Suomen Kokoomus ui vaaleista voittajana ulos. Uskoimme itseemme ja teimme määrätietoista ja nöyrää työtä. Vaalipiirin alueella toteutettu kysely ennusti edellisellä viikolla Kokoomukselle tappiota; suurimman puolueen aseman menestystä ja vain kolmea edustajaa, Rantasaari muistuttaa.

Hän kiittelee ehdokkaiden, kampanjatiimien ja kokoomusyhdistysten tekemää työtä.

– Kevään kampanjan aikana vaalityöhön osallistui arviolta 300–400 vapaaehtoista. Esitteitä ja julisteita jaettiin kymmeniätuhansia. Piirin ja yhdistysten tapahtumia oli kaikkiaan lähes 200, Rantasaari sanoo.

Hänen mukaansa vaalimenestystä siivitti myös kattava ja monipuolinen ehdokaslista, joka asetettiin hyvissä ajoin.

– Haluan vilpittömästi kiittää mahtavaa ehdokasjoukkoamme. On ollut hienoa seurata sivusta heidän kovaa ja pyyteetöntä työtään – ei vain oman, vaan koko joukkueen ja yhteisen tavoitteemme eteen.

Rantasaari välittää kiitoksensa myös RKP:lle, jonka kanssa puolue oli vaaliliitossa Varsinais-Suomen vaalipiirissä.

Lisätietoja:

Rantasaari Juha

Toiminnanjohtaja

Juhan vastuualueina ovat Varsinais-Suomen kokoomuksen järjestö-, vaali- ja kunnallispolitiikka sekä järjestön talous ja toiminnan rahoitus.

juha.rantasaari@kokoomus.fi

040 514 0894

Kategoriat: Uutiset

Vastaa