”Gallupin on syytä toimia viimeisenä herättäjänä”

Varsinais-Suomen Kokoomuksessa uskotaan puolueen eduskuntavaalikampanjaan ja vahvaan ehdokaslistaan.

Turun Sanomien ja Salon Seudun Sanomien tänään perjantaina julkaisema kysely povaa Kokoomukselle Varsinais-Suomessa vain kolmea kansanedustajaa ja 19,4 prosentin kannatusta. Tämä tarkoittaisi pudotusta nykyisestä neljästä paikasta ja suurimman puolueen aseman menetystä maakunnassa.

– Varsinais-Suomi on Kokoomuksen kannatuksen kantamaata, ja nyt tarvitaan todellakin jokaiselta kokoomuslaisesti ajattelevalta oma panoksensa siihen, että säilytämme suurimman puolueen aseman Varsinais-Suomessa,ja olemme valtakunnallisesti vähintäänkin kakkossijalla, toiminnanjohtaja Juha Rantasaari toteaa.

Hän sanoo uskovansa kokoomuslaiseen jalka- ja järjestötyöhön kuin vuoreen. Tästä yksi osoitus nähdään viikonloppuna, kun Korjausliike-tapahtumia nousee maakuntaan lähes parikymmentä.

– Kaikki äänet tarvitaan ja niillä on merkitystä – vaalipiirin viimeiset paikat ovat kiinni kymmenistä tai sadoista äänistä, tämä kävi ilmi myös TS:n kyselystä. Gallupin on syytä toimia viimeisenä herättäjänä. Painetaan viimeinen viikko täysillä ja tehdään kaikkemme, Rantasaari kannustaa.

Varsinaissuomalaiset ehdokkaat ja tiimit tekevät hänen mukaansa kovaa jalkatyötä ja tapaavat äänestäjiä, ja tunnelma on viime päivinä vaalikentällä kääntynyt selvästi paremmaksi.

– Emme hetkeäkään usko, etteikö tämä kanna hedelmää viikon päästä sunnuntaina, Rantasaari sanoo.

– Paljon on puhuttu myös hyvästä ehdokaslistastamme Varsinais-Suomessa: kaikki istuvat kansanedustajat, puoluesihteeri, kovat nuoret tekijät, ahkerat kiertäjät, tunnetut kasvot, tuoreet kasvot, maakunnallisesti kattava lista.

TS:n ja SSS:n gallupin kärjessä ovat Perussuomalaiset 21,2 prosentilla. Heidän äänestäjänsä ovat kaikkein epävarmimpia. Tutkimus on tehty ennen ennakkoäänestystä ja virhemarginaalit ovat suuria. Kantansa kertoo vain noin 60 prosenttia varsinaissuomalaisista. Moni epäröi yhä. Monien politiikan kommentaattoreiden mukaan kisa vaalien kakkospaikasta ratkaisee suunnan, johon Suomea viedään.

– Muodostetaanko Suomeen porvarihallitus vai punamulta vahvistettuna esimerkiksi perussuomalaisilla? Tarvitsemme hallituksen, joka pystyy yhteistyöhön ja ratkaisuihin, joita Suomi tarvitsee – viimeisen neljän vuoden kaltaista riitelyä ei kaivata.

Rantasaari huomauttaa, ettö eilisessä Ylen vaalitentissä keskusta puheenjohtaja Juha Sipilä oli valinnut linjan, jossa hän jätti ottamatta kantaa moniin asioihin.

– Keskusta käy vaaleihin sammutetuin lyhdyin. Perussuomalaiset houkuttelevat äänestäjiä populistisilla konsteilla ja protestimielialalla. Kokoomuksella on sekä valtakunnallisesti että Varsinais-Suomessa konkreettiset keinot ja ohjelmat työlinjan pohjaksi. Kun tilanne on sekä Suomessa että kansainvälisesti haastava, tarvitaan vahvaa vastuunkantoa sekä Suomessa että kansainvälisesti, Rantasaari sanoo.

Lisätietoja:

Rantasaari Juha

Toiminnanjohtaja

Juhan vastuualueina ovat Varsinais-Suomen kokoomuksen järjestö-, vaali- ja kunnallispolitiikka sekä järjestön talous ja toiminnan rahoitus.

juha.rantasaari@kokoomus.fi

040 514 0894

Kategoriat: Uutiset

Kommentti artikkeliin “”Gallupin on syytä toimia viimeisenä herättäjänä”
  1. Jyrki Kangas sanoo:

    Aktiivisuus vaikuttaa hyvältä ja loppukiriin voi uskoa. Alexin tekstarit, asiallisuus ja näkyvyys katutasolla ovat onnistuneen meidiatoiminnan ohella avaimet torjuntavoittoon.

Vastaa