MEP Sirpa Pietikäinen: Varsinais-Suomen Kokoomus ”ajan hermolla ja aikaansa edellä”

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen kiittelee Varsinais-Suomen Kokoomuksen avauksia maakunnan kehittämistarpeista.

Varsinais-Suomen Kokoomus haluaa, että Varsinais-Suomesta tulee tehdä ravinneneutraali maakunta. Tämä tarkoittaa siirtymistä kokonaan niin kutsuttuun suljettuun kiertoon, jossa kaikki ravinteet, kuten fosfori, otetaan talteen eikä niitä päästetä valumaan Itämereen ja muihin vesistöihin. Pietikäisen mukaan Varsinais-Suomen Kokoomus on asiassa ”ajan hermolla ja aikaansa edellä”.

– Näen tavoitteen ravinneneutraalista maakunnasta tulevaisuuden kannalta erityisen tärkeänä. Tässä ajattelussa yhdistetään taloudellinen hyöty ja resurssitehokkuus. Meidän tulee ennen pitkää siirtyä kaikkien resurssien suljettuun kiertoon, ja Varsinais-Suomessa ymmärretään edelläkävijyyden merkitys tässä kehityksessä, Pietikäinen toteaa.

Pietikäisen mukaan myös alueen korkeakoulu- ja lääketeknologiayhteistyön lisääminen on kannatettava, konkreettinen tavoite. Varsinais-Suomen Kokoomus vaatii vaaliohjelmassaan, että maakuntaan on perustettava yliopiston, TYKS:in ja alan huipputoimijoiden kanssa yhteistyössä toimiva valtakunnallinen lääkekehityskeskus.

– Yhteistyöllä edistetään alueen vahvaa osaamista sähköisen terveydenhuollon, genomitekniikan ja personoidun lääketieteen kehittämisessä, Pietikäinen toteaa.– Hyvien ja konkreettisten ehdotusten joukossa on myös esimerkiksi tunnin juna, joka sitoo Turun logistisesti tiukemmin eteläiseen Suomeen, Pietikäinen jatkaa.

Tutustu Varsinais-Suomen Kokoomuksen maakunnallisiin vaalitavoitteisiin!

Kategoriat: Uutiset

Vastaa