Toimistolla tapahtuu: TET-harjoittelija Ida-Marian viikko piiritoimistolla

31.5.2017
Yhdeksännen luokan työharjoitteluviikko on monelle mieluinen vaihtelu kouluarkeen – kuten myös minulle. Työskentelin TET-harjoitteluviikkoni itseäni kiinnostavalla alalla. Olen saanut nähdä ja kuulla millaista työ on poliittisessa järjestössä. Innostuin hakemaan juuri tätä TET-paikkaa Kokoomusnuoriin liityttyäni. Pääsen mukaan toimintaan paremmin, ja samalla opin ja ymmärrän asioita eri näkökulmasta.

Työni oli toimistolla pääosin tietokoneella työskentelyä. Kivaa vaihtelua luo se, että sain olla puolet viikosta järjestämässä kahta eri tapahtumaa paikan päällä! Nyt raotan omaa TET-viikkoani päivä kerrallaan.

Maanantaina toimistolle saapuessani esittäydyin uusille ihmisille työpaikalla, ja tutustuin työympäristöön. Pääsin myös heti “kunnon töiden” pariin, nimittäin ensimmäisenä suunnittelimme seuraavan päivän tapahtuman aktiviteetit. Tuleva tapahtuma oli nimeltään #päättäjäiset, ja se oli suunnattu 7–10 luokkalaisille. Oli hyvä sattuma, että satuin juuri tällä viikolla harjoitteluun, sillä oli helppo keksiä oikeanlaista ohjelmaa juuri oman ikäisilleni. Päädyimme kahteen aktiviteettiin: hauskaan kalapeliin, ja sopivan haastavaan tietovisaan. Järjestin tietovisaan liittyvät tarvikkeet ja tein kysymykset itse valmiiksi. Samana päivänä valitsin vielä Satakunnan Kokoomusnuorten Facebook-sivuille nuoria kiinnostavan uutislinkin.

Tiistai-päivä oli vähän pidempi, ja töitä riitti monelle jakaa. Olimme koko päivän #päättäjäiset -tapahtumassa, johon saimme lisäapua kolmelta kokoomusnuorelta. Pidimme pistettämme auki ja neuvoimme ihmisiä mukaan toimintaamme. Nuoria riitti pisteellä onneksi lähes koko ajan, ja he osallistuivat tietovisaan parhaimpansa mukaan. Kalapeli oli menestys, kuten kuulemma aiempinakin vuosina. Saimme päivän aikana jopa yhden uuden Kokoomusnuoren!

Keskiviikkona ensimmäinen työni liittyi edellispäivän tietokilpailun voittajaan. Voittajalle oli luvattu tapahtumassa kaksi elokuvalippua. Laskin vastanneiden pisteet, ja eniten saanut voitti liput itselleen. Lisäksi kirjoitin jäsenviestin Satakunnan Kokoomusnuorille.

Torstaina olin mukana järjestämässä tapahtumaa oman piirimme Kokoomusnuorille. Aiheena oli strategiailtapäivä, jossa suunniteltiin Kokoomusnuorten tulevaisuutta. Kokoukseen osallistumisen lisäksi tein ruokatarjoilut valmiiksi. Strategiapaja onnistui loistavasti, ja uusia parannuksia saatiin kasaan.

Ida-Maria H.
Kirjoittaja kävi piiritoimistolla työelämään tutustumassa.

Kategoriat: Toimistolla tapahtuu: katsaus politiikan arkeen!

Vastaa